Vi arbejder for at udvikle Tønder til en dansk-tysk eksportregion

Vi er en offentlig finansieret erhvervsfremme organisation, som arbejder for at skabe vækst i Tønder Kommune gennem international samhandel og eksport.

Vores region er det naturlige opland til Tyskland

Med vores geografiske placering direkte ved den dansk-tyske grænse har vi i vores region altid haft en stærk historisk og kulturel tilknytning til det tyske marked. Denne ekstraordinære viden om samhandlen mellem danske og tyske virksomheder gør Tønder derfor til en attraktiv og imødekommende eksport-region.

Vi har speciel fokus på at vejlede lokale virksomheder i Tønder og omegn til at skabe vækst gennem eksport. Derudover gør vi også en stor indsats for at tiltrække tyske og andre internationale virksomheder til at etablere virksomhed i vores region.

Gratis eksportvejledning til Tyskland, D-A-CH og andre internationale markeder

Vi er specialiserede i at vejlede store som små virksomheder inden for eksport, med særlig fokus på de tysksprogede markeder (DACH – Tyskland, Østrig og Schweiz), og hjælper også med andre internationale markeder. Samtidig vejleder vi også tyske virksomheder, som vil høre nærmere om deres mulighed til eksport til Danmark eller som ønsker at etablere sig i Danmark for at komme ind på det danske eller de øvrige skandinaviske markeder.

Stærkt fagligt netværk i Danmark, Tyskland og verden

Vi har et stærkt fagligt netværk i både i Danmark, Tyskland og andre lande, som hjælper din virksomhed videre på vej til eksport. Vi deler gerne vores faglige forbindelser og vores viden inden for eksport med din virksomhed, således at du er godt klædt på til at erobre de tysksprogede og internationale markeder.

Vores mål

Vi er Tønder Kommunes internationale erhvervsfremmeorganisation og det er vores hovedmål at bidrage til at skabe vækst og nye arbejdspladser i vores region .

Vi vejleder lokale virksomheder i vores kommune inden for eksport, med særlig fokus på det tyske marked. Samtidig arbejder vi for at synliggøre Tønder over for tyske og andre udenlandske virksomheder. Vi vil vise, at vores region er et attraktivt udgangspunkt for deres ekspansion til Danmark og de øvrige skandinaviske lande.

Baggrund

Baggrunden for vores tiltag er vores geografiske placering direkte ved den dansk-tyske grænse. I vores kommune har vi altid haft særligt store kompetencer inden for samhandlen mellem Danmark og de tysksprogede markeder. Og vi arbejder på at videreudvikle vores unikke kompetenceregion.
Vi vejleder og understøtter…

· lokale virksomheder, der allerede eksporterer, til at eksportere mere
· lokale virksomheder, der ikke eksporterer i dag, om mulighederne i eksport
· tyske virksomheder, som via Tønder Kommune vil få adgang til det danske og de skandinaviske markeder

Mission

Vi understøtter virksomheder med vores faglige viden og netværk inden for eksport, for at styrke og videreudvikle handelsaktiviteterne mellem danske og udenlandske virksomheder, for at skabe vækst og arbejdspladser i Tønder Kommune.

Vision

Vi vil være det naturlige vejledende bindeled når det gælder eksporten mellem Skandinavien og de tysksprogede lande.

Vores lejere i huset

I vores hus i Tønder har vi masser af plads og interesserede virksomheder er velkomne til at leje sig ind hos os. På nuværende tidspunkt er der to virksomheder i vores hus - og vi har plads til mange flere.

Mangler du et kontor, så kontakt os gerne.

Suatec ApS

Suatec ApS

Hunting Optic ApS

Hunting Optic ApS

Eksporthus i historisk flotte rammer

Vi har til huse i et historisk pakhus opført af tidligere kniplingshandler og borgmester i Tønder Carsten Richtsen i 1779. Huset har først været anvendt som staldbygning og senere som kornmagasin og er det oprindelige baghus til Digegrevens Hus – et af Danmarks fineste eksempler på senbarokkens arkitektur med træk fra rokoko og Louis Seize – der i dag huser Tønder Erhvervsråd.

Vores hus


Begge huse var dengang kombineret forretning og privatbolig for Carsten Richtsen, der spillede en betydelig rolle for datidens Tønder både som borgmester og gennem stor velgørenhed over for byens fattige.

Det er Realdania By og Byg, der i dag ejer begge huse på matriklen og har stået for at restaurere både hovedbygningen og pakhuset, så de historiske rammer også kunne invitere nutidens forretningsliv i Tønder indenfor.

Vi har valgt at udsmykke pakhuset med kunstværker fra den lokale kunstner Else Pia Martinsen Erz fra Skærbæk, der er kendt for at male trækfugle i stemningsfyldte farver fra marsken og Vadehavet. De flotte rum og den rå stemning med bindingsværk inspirerede hende straks til ideen med at bruge sort-hvide malerier til at underbygge rummets stil og funktion. Vi fremviser stolt den kreative proces Else Pia Martinsen Erz har haft med at udvikle motivet til UNESCOs verdensarvsfliser.