30.11.2017

Go German besøger NorTec

House of Exporters særlige messeservice, GoGerman, indbyder virksomheder med interesse i eksport til komme med på NorTec Messen den 24. januar 2018. Nortec er en af Nordtysklands vigtigste messer for underleverandører.

De deltagende virksomheder vil få mulighed for en-til-en-sparring om eksport til Tyskland, networking og sidst men ikke mindst, byder et messebesøg på chancen for at få stiftet de første vigtige kontakter i Tyskland.

Forpligtende tilmelding til: Carsten Borg carbor@toender.dk

 

Hent invitation her.

15.11.2017

Exportboost
Deutschland - SKAL DU TRIMMES TIL TYSKLAND?


Væksthus Syddanmark lancerer et målrettet eksportforløb for vækstvirksomheder, der allerede er startet med eksport. Som led i forløbet vil der i januar og februar 2019 være workshops i Flensborg og Hamborg. Interesserede virksomheder skal indsende en ansøgning til Væksthuset. Deltagelse koster 5000 kr., og ansøgningsfristen er den 8. december 2018. 

Hent information om Exportboost Deutschland her.

 

22.08.2017

Go German - messeservice fra House of Exporters!

For at hjælpe virksomheder på vej til Tyskland tilbyder House of Exporters servicen "GoGerman". Målgruppen er virksomheder i Tønder Kommune, som enten allerede er startet op med eksport, eller som står lige på tærsklen til at gå i gang, men mangler det sidste skub.

Vores service består i en række besøg til messer i Slesvig-Holsten, hvor virksomhederne får mulighed for at danne sig et indtryk af det tyske marked og finde kontakter til salg i Tyskland. GoGerman fokuserer bevidst på messer med geografisk tæt beliggenhed, så de deltagende virksomheder fra Tønder har mulighed for at nå frem og tilbage på sammen dag. Tilmelding er uforpligtende - ligesom man selv bestemmer, om man ønsker fælleskørsel eller selv står for egen transport.

Eksportkonsulent, Carsten Borg, guider på messerne og giver også gerne opfølgende vejledning i forhold til de videre trin med at etablere kontakter til eksportsalg. Via House of Exporters netværk vil der af og til også være mulighed for at få gratis billetter. House of Exporters poster løbende om GoGerman på Facebook og LinkedIn. Aktivitetskalenderen med liste over messer, som GoGerman besøger, finder du her.

26.03.2017

Virksomheder skal hjælpe hinanden til eksport

Tirsdag ruller ”Sønderjysk Eksportørnetværk” ud over rampen hos PTI Europe i Højer. Netværket er et nyt tilbud til sønderjyske virksomheder, der gerne vil have input og sparringsmuligheder inden for eksport.

Lederen af House of Exporters i Tønder Christiane Plischke står klar med et nyt initiativ, der skal binde eksporterende virksomheder i Sønderjylland bedre sammen. Tirsdag finder første møde sted hos PTI Europe i Højer.

Lederen af House of Exporters i Tønder Christiane Plischke står klar med et nyt initiativ, der skal binde eksporterende virksomheder i Sønderjylland bedre sammen. Tirsdag finder første møde sted hos PTI Europe i Højer.

Det gælder om at bringe de rette folk sammen, hvis nye idéer om eksport skal blive til en succes. Det er grunden til, at de fire sønderjyske erhvervsråd fra Tønder, Sønderborg, Aabenraa og Haderslev og House of Exporters  tirsdag slår dørene op for det spritnye netværk ”Sønderjysk Eksportørnetværk”. Formålet med netværket er at give virksomheder i Sønderjylland mulighed for at styrke deres fokus på eksport. 

Input fra de rigtige partnere på det rigtige tidspunkt er ofte afgørende for, om en virksomhed vælger at tage springet ud på de udenlandske markeder. Det nye netværk har som mål at give interesserede virksomheder mulighed for at få præcis disse vigtige input.

Sønderjysk platform

- Vi vil gerne skabe en platform for de sønderjyske eksportvirksomheder, hvor de som del af et fagligt stærkt netværk har mulighed for at videndele og få nye vinkler på eksport, siger Christiane Plischke i en pressemeddelelse. Sønderjysk Eksportørnetværk er samtidig også tænkt som et forum for uformelle sparringsforløb, så de mange forskellige inputs fra møderne kan suppleres med mere dybdegående samtaler om enkelte temaer på tomandshånd.

Udsyn til verden

Indholdet på netværksmøderne tager afsæt i de behov, som parterne ofte mødes af fra virksomheder med planer om eksport. På kick off-mødet den 28. marts vil Vagn Gaarde Pedersen, CEO Pan-European Public Affairs, fortælle om sine personlige erfaringer med eksport ud fra en global synsvinkel. 

Reiner Perau, direktør for Dansk-Tysk Handelskammer i København, vil derefter indsnævre fokus til vores største eksportmarked, Tyskland, under titlen ”Tyskland – stort marked, store muligheder, stor konkurrence."  Her belyser Reiner Perau nogle af de overordnede forudsætninger for succesfuld eksport til vores sydlige nabo.  

Det betaler sig at investere i at finde de rigtige netværkspartnere. Kom derfor forbi PTI på tirsdag og hør, hvordan eksportørnetværket kan hjælpe din virksomhed.

 

14.11.2016

450.000 juletræer eksporteres fra Tønder egn

De gode tyskkundskaber af juletræsproducenterne i Tønder og omegn åbner dørene på det tyske marked.  Her er det Torben Ravn, skovfoged i Skærbæk, som står foran en stabel af sine juletræer. (Kilde: plantningsselskabet.dk)

De gode tyskkundskaber af juletræsproducenterne i Tønder og omegn åbner dørene på det tyske marked. Her er det Torben Ravn, skovfoged i Skærbæk, som står foran en stabel af sine juletræer. (Kilde: plantningsselskabet.dk)